ONS VERHAAL

Ons verhaal

kasvio als droom 

Kasvio is een langgekoesterde droom waarin de creativiteit van de mensen die mij inspireren samenkomt.

In de naam Kasvio, Fins voor herbarium, klinken mijn Finse roots door; daar begon mijn liefde voor de bossen en het wildplukken. Voor mij is het herbarium een metafoor voor wat mij drijft als chef-kok: het continu onderzoeken van planten en ons milieu, en hoe wij plantaardig voedsel kunnen gebruiken om ons eetgedrag anders vorm te geven.

Ooit begon ik met koken als een vorm van activisme om plantaardig eten te promoten. Hieruit ontstond een passie voor koken, onderbouwd door jaren ervaring als chef-kok bij veganistische restaurants. Tegelijkertijd werkte ik veelvuldig samen met kunstorganisaties, waar ik de kracht zag van het koken als een kunstvorm, en als middel om verbindingen en samenwerkingen tot stand te brengen die ons helpen ons bestaan op deze planeet te herdefiniëren.

Mijn werk wordt gedreven door mijn interesses in nieuwe visies voor duurzame, plantaardige toekomsten en mijn overtuiging dat we anders moeten gaan eten in het belang van de planeet, de dieren en onze gezondheid.

Mari Pitkänen, Chef

kunst bij kasvio

gezamenlijk eten

De art direction voor Kasvio komt voort uit een samenwerking tussen chef-kok Mari Pitkänen en curator Staci Bu Shea. Beiden zien eten als een belangrijk middel om verhalen te vertellen en vrienden samen te brengen. In samenwerking met Asia, hebben we een sensorische interieur ontwerp vol kunstzinnige samenwerking gecreëerd, die het eten en de kernwaarde van Kasvio ‘gezamenlijk eten’ onderstreept.

 

Keukenteam

Een gedeelde visie

Kasvios keukenteam bestaat uit Mari, Martina, Anna en Sascha. Naast vriendschap delen wij een professionele visie voor de plantaardig keuken en de wil om een unieke gedeelde eetervaring te bieden. Onze gezamenlijke kookgeschiedenis begon bij Oproer, een veganistisch restaurant in Utrecht, waar Mari Pitkänen en Martina Bovini beiden als chef-kok werkten. Nu zijn we allemaal enthousiast over dit nieuw avontuur! Onze visie wordt voortgezet terwijl we ons ervaring inzetten en uitbouwen om ervaringen met milieuvriendelijke, plantaardige voeding te delen: cooking as storytelling. 

unieke plek om te beleven

Metaal kathedraal

Kasvio is onderdeel van het groeiende ecosysteem van culturele activiteiten, een kruidentuin, een paddenstoelenkwekerij, maker spaces en gastateliers. Metaal Kathedraal is een platform voor de realisatie van een Ecologisch-Cultureel Laboratorium dat op het snijpunt van kunst, wetenschap en milieu opereert. 

Restaurant Kasvio verzorgt de catering voor Metaal Kathedraal. Naast te functioneren als cultureel ecosysteem kan Metaal Kathedraal ook worden afgehuurd voor uw activiteiten. 

Kijk hier voor meer informatie

unique place to experience

Metaal kathedraal

Een Ecologisch Cultureel Laboratorium werkzaam op het snijpunt van kunst, wetenschap en ontwerp. Een monumentale locatie waar we sinds 2010 samen bouwen aan een zelfherstellende samenleving vanuit ecologische intelligentie. Kasvio maakt deel uit van het bloeiende ecosysteem van Metaal Kathedraal dat ruimte biedt aan interculturele activiteiten, educatieve programma’s,  een circulaire expo en medicinale kruidentuin, makerspaces, paddenstoelenkwekerij, artist in residencies en gastateliers.

Restaurant Kasvio verzorgt de catering voor Metaal Kathedraal. Naast te functioneren als cultureel ecosysteem kan Metaal Kathedraal ook worden afgehuurd voor uw activiteiten.