COOKING AS STORYTELLING

Sustainable ingredients, food made with care.

ONS VERHAAL

WELKOM BIJ KASVIO

Kasvio, herbarium in het Fins, is een restaurant voor plantaardig eten. Het verhaalt met en over eten, in samenwerking met kunstenaars, en creëert zo een unieke eetervaring. 

De wisselende seizoenen en een aanhoudend onderzoek naar voedsel (eco)systemen (heden en verleden) vormen de basis voor onze gerechten. 

Wij zijn geïnspireerd door lokale biologische tuinbouw, de bossen en het wildplukken.  Smaken, technieken en ingrediënten uit een scala aan culinaire tradities komen hier samen. 

ERVARING kasvio

Duurzame ingrediënten, eten met zorg bereid

Kasvio werkt met biologische ingrediënten. De kruiden komen uit de tuin van Metaal Kathedraal en onze seizoensgroenten worden door kleinschalige telers geleverd. Alle ons eten en dranken zijn veganistisch.
Het restaurant werkt samen met producenten die onze visie delen over voedsel als een artisanaal product, met zorg en respect voor het milieu gemaakt.

LUNCHDINER

Metaal Kathedraal

kasvio ecosysteEm

Metaal Kathedraal: Een Ecologisch Cultureel Laboratorium werkzaam op het snijpunt van kunst, wetenschap en ontwerp. Een monumentale locatie waar we sinds 2010 samen bouwen aan een zelfherstellende samenleving vanuit ecologische intelligentie. Kasvio maakt deel uit van het bloeiende ecosysteem van Metaal Kathedraal dat ruimte biedt aan interculturele activiteiten, educatieve programma’s, een circulaire expo en medicinale kruidentuin, makerspaces, paddenstoelenkwekerij, artist in residencies en gastateliers.