koken als een verhaal

Waar duurzame ingrediënten en passie voor plantaardig eten samenkomen

ONS VERHAAL

WELKOM BIJ KASVIO

Een spannende culinaire ervaring wacht op u in de relaxte, kleinstedelijke ambiance van de Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn te Utrecht.
Kasvio — Fins voor herbarium — is een veganistisch ‘casual fine dining’ restaurant dat zorgvuldig gecomponeerde gerechten serveert die van uitgelezen biologische ingrediënten worden gemaakt.

Voor ons gaat het verder dan simpelweg niet-veganistische texturen en smaken namaken. Het is onze missie om de relatie van de mens met eten te heroverwegen, heruitvinden en hervormen op basis van onze culinaire herinneringen maar dan getransformeerd tot iets geheel nieuws.

Gedreven door onze passie voor hoogwaardig, plantaardig eten halen onze chefs hun inspiratie uit de lokale tuinbouw, bossen en wildplukken, als ook smaken, technieken en ingrediënten uit een scala aan keukentradities.

ERVARING kasvio

DUURZAME INGREDIËNTEN, MET ZORG BEREIDE GERECHTEN

Onze menu’s, die de seizoenen volgen, worden door het hele keukenteam bedacht. De gerechten worden gevormd door de seizoenen en geïnspireerd door doorlopend onderzoek naar voedings (eco) systemen uit het heden en het verleden.
Wij werken met de beste biologische ingrediënten waaronder verse, handgeplukte kruiden uit de tuin van de Metaal Kathedraal.
Alles op het menu is veganistisch en de groenten in onze gerechten komen van kleine boeren uit de omgeving.
Wij zijn trots op onze samenwerking met telers die onze visie op eten als ambacht, met zorg klaargemaakt en met respect voor het milieu, delen.

Ontdek onze lunchOntdek onze diner

ONS CHEF

Mari Pitkänen

“Wat ooit begon als een activistische benadering van het promoten van plantaardig voedsel heeft zich ontwikkeld tot een professionele passie voor veganistische ‘fine dining’.

Geïnspireerd door mijn interesse in het tot stand brengen van nieuwe verbindingen met onze persoonlijke voedselgeschiedenissen is Kasvio een langgekoesterde droom waar geworden.

Het is een omgeving waar de waardering voor voedsel als een medium om verhalen te vertellen samenvalt met de ambitie voor hoogwaardig veganistisch eten. Een ruimte waar de creatieve krachten van de mensen die ik bewonder samenkomen.”

Mari Pitkänen, Chef-kok en Eigenaar

 

 

Featured in